29 Şubat 2012 Çarşamba

örgü çanta

karşınızda hanım dilendi bey beğendi çantam. kendisi küçük kare renkli motiflerin birleştirilmesiyle oluştu.


motifleri ben ördüm tek tek. ananem de benim istediğim gibi birleştirdi, sapını dikti, astarını dikti falan.


motifleri yakından görüyorsunuz. her motif iki renkten oluştu. ortadaki yuvarlaktan başlayıp kare bir şekilde genişlettim. sadece bir sırasını başka renkle yaptım.


her bir motif birbirine kenarları tığlanarak eklendi.


kulpunun üstüne renk renk küçük küçük çiçekler örüp diktim.


içine de eski bir fularımdan astar diktik. örgü delikli olduğu için astar yapmamız şart.


işte bu da böyle bir çantam. ben örgü çantaları hep beğenmişimdir. aslında bu motifler yuvarlak bir bir biçimde birbirine eklenip ağzı da büzülerek uzun askılı torba çanta da yapılabilir.


23 Şubat 2012 Perşembe

ahh mazi!


eminim hepiniz hatırlarsınız eski nivea lip care'i. özellikle vişnelisi efsanedir. herkes onu artık bulamadığından yakınır. bir çok kızın kullanmaya başladığı ilk kozmetik üründür heralde. ben lisedeyken çok kullanırdım ama hiç bitiremezdim. bir şekilde ya kırılırdı bir daha olmazdı atmak zorunda kalırdım ya da yazın erirdi. zaten o sonuncusundan sonra bir daha bulamadım. nivea artık onu değil şu parlak versiyonlarını üretecekmiş. ya tamam hadi yenisini üretiyosun da eskisini niye kaldırıyosun piyasadan arkadaşım. neyse ben yeni versiyonlarını da kullanıyorum. en son narlısını aldım. tadı, kokusu çok güzel ve çok hafif kırmızımsı bir renk veriyor ama parlak maalesef. ne biliyim ben böyle günlük şeylerde ışıltıyı sevmiyorum. günlük kıyafetin üstüne pullu, parlak, allı güllü bir şey giymek gibi. fazla kaçıyor yani tek kusuru bu. bir de mat olsa ne kadar güzel olurdu. aslında kadınlar pırıltılı şeylere bu kadar rağbet göstermese böyle her şeyin ışıltılısını çıkarmazlar galiba. aslında başka markaları denemedim lip care konusunda. beğendiğiniz bir marka varsa haber edin :)


"hadi güzel ve mat olan ne varsa kaldırıp parlak, ışıltılı, yanarlı dönerlisini çıkaralım."
            -kozmetik dünyası

14 Şubat 2012 Salı

örgü saç bandı(m)

evet. aslında tatilimi tamamen örgü örerek geçirmeyi planlıyordum ama nerdeyse bi ay süren tatilde bir şapka örebildim bir de şimdi anlatacağım saç bandını. dün itibari ile de okula başladığıma göre yaza kadar bir şey örebileceğimi sanmıyorum. tabi depresyona girmezsem.



akşam vakti MUCK izlenmektedir. orda bir karakterin saç bandı hoşa gider ve şöyle göz kararı örülmeye başlanır.



ben 16 ilmek başladım. aslında daha geniş olabilirmiş. her neyse haroşa ördüm kafamın ölçüsüne gelene kadar.



son kez ölçüp yeterli olduğu kanaatine varınca (bu örgünün esnek olduğu da hesaba katılmalı)  iki ucunu birleştirip diktim.



işte böyle oldu.



sonra saçıma taktığımda tam tepeme gelen kısmı büzerek diktim. ve 8 ilmek genişliğinde minicik bir parça daha ördüm. bu minik parça o büzerek diktiğimiz yerin üzerine dikilecek.



ve işte dikildi. hem kışın kulaklarınızı korusun diye takabilirsiniz hem saç bandı olarak kullanabilirsiniz. ben çok sevdim.

bu arada, bu saç bandı orta derecede örgü bilen biri için müthiş kolay bir şey. çoğunuz son resme bakıp anlayabilir. biliyorum. :) ancak ben belki örgüye yeni başlayan biri yapmaya çalışır diye ayrıntılı anlattım.

hoşçakalın.

11 Şubat 2012 Cumartesi

bugün ne giyemedim?

sanırım anadolunun küçük bir şehrinde yaşadığımı söylemiştim :) benim dergilerde internette orda burda gördüğüm bi şeyi çıkıp almam gibi bi durum söz konusu olmadı hiç. haa ancak inanılmaz popüler olursa ve fiyatı da uygunsa buraya gelir. internetten alışveriş yaparken de her siteye güvenemiyosunuz malum. zaten ben söz konusu ayakkabıysa hayatta denemeden almam. o yüzden beğendiğim bi çok ayakkabıya ulaşamıyorum maalesef.
bundan sonra giyemediklerime burda değinicem.

ilk olarak CREPEER.
inanılmaz beğeniyorum. son zamanlarında moda çekimlerinde, dergilerin ya da blogların trend raporlarında sık sık görüyorum. kimileri kaba buluyor ama bence cool.

şunu skiny ve kısa bi kot pantolonun altında düşünsenize.


leopardan hiç haz etmesem de bunu bile beğendim.

beğendiğimiz her şeyi giymek dileğiyle... :)
hoşçakalın.

5 Şubat 2012 Pazar

2.55


bu çantaya bayıldım. tote bag yapmak istiyorum ne zamandır. netten bi kaç model ararken gördüm ve çok beğendim.

bunu yapıcam. madem 2.55 alamıyorum. çizerim öyleyse. hatta kenarına köşesine bi yerine de şöyle mi yazsam?
                                            'all i need is a fucking chanel.'