21 Eylül 2012 Cuma

püsküllü tişört

bu ara yüksek bel pantolonun üstüne tam belde biten hafif kısa tişörtler giymeyi çok seviyorum. ya da beli lastikli gayet sıradan bir eteğin üstüne kısa tişörtler giymek de aynı şekilde güzel bence. artık giymediğim elbiselerin eteğini kesip uyguluyorum bu stili bol bol :) işte bu tişörtün altına püskül yapma fikri burdan çıktı. aslında tişörtü kalplerin hemen altından kesip o şekilde kullanacaktım ama birden keseceğim parçanın baya uzun olduğunu gösterince püskül yapma fikri geldi aklıma, denedim ve oldu.




tek yaptığım o alttaki dikişli kısmı kesip almak ve kalanı ince ince püsküller şeklinde kesmek oldu.



bu kadar basit bir işlemin tişörtün bütün havasını değiştirmesi çok ilginç değil mi? gerçekten sadece bir dokunuşla sıradan bir parça olmaktan çıkıp sizin tarzınız oluyor bir anda.

uzun bir tişörtünüze bunu yapıp, dar ve kısa siyah bir eteğin üstüne giymenizi şiddetle tavsiye ederim.

19 Eylül 2012 Çarşamba

çiçek sandığı

şöyle bir sorunum var. takılarım çekmece de karma karışık bir şekilde durduğu için onları unutuyorum ve öylece duruyorlar çoğu zaman. o yüzden onları göz önünde bir yere toplamaya karar verdim. aslında beğendiğim takı organizeri modelleri vardı ama kendi takı organizerimi kendim yaparım dedim.


bu ananemin evinde içinde çiçek olan bir sandıktı ve atıyordu kendisi eski diye. işte orda ışık yandı :) durun onu bana verin dedim.


sonra 2 kutu beyaz akrilik ahşap boyası ve bir fırça almam gerekti sadece. plastik tabak ve biraz da su kullanıyoruz boyayı açmak için.


ilk katın hiç bir etkisi olmadı. ben 4 kat boyadım. tabii suyla da açtığımız için ve sandık küçük olduğundan 1 kutu boya yetti.


4 kattan sonra bu şekilde bembeyaz oldu istediğim gibi. ben odama uygun olsun diye beyaza boyadım aslında başka renkler de güzel olabilir.


1 gün kuruduktan sonra üst kısmına bir sıra boyunca 2 - 3 cm aralıklarla ince çivilerden çaktım. bir kaç tane de alt kısmına çivi çaktıktan sonra tuvalet masamın üzeri için güzel bir takı sandığım oldu.  aslında üstüne bir kat vernik geçilse daha güzel olurdu. ben de bir ara vernikliycem.

işte böyle.

15 Eylül 2012 Cumartesi

kalp



hiç bir zaman çantası kalabalık biri olmadım. cüzdan, telefon ve selpaktan oluşur benim çantam genelde. ancak okula giderken defter, kitap, kalemler bilmem ne taşımak zorunda olduğumdan o minicik çantaları ancak yazın kullanabiliyorum. ben çocukken galiba ilkokula gittiğim dönemde makrome çanta örmek çok popülerdi. ben de ananeme ördürmüştüm bir tane. onca yıl saklamışım ve taşınırken ortaya çıktı. tam tatilde kullanmak için hafif bir çanta arayışındayken ben bunu kullanırım dedim. ancak fazla sade geldi ve   üstüne boncuktan küçük renkli bir kalp yapmaya karar erdim.


önce bir kalp kalıbı çıkardım.


çantanın üstüne iğneledim. etrafına boncuğu ipe dizip kalbin her köşeli yerinde sabitleyerek o kalıbı çantaya çıkarmış oldum.


sonrada içini yine ipe dizilmiş boncuklarla yatay çubuklar şeklinde doldurdum. mesela 5 cm'lik bir bocuk dizdim ipe sonra onu çantaya dikerek sabitleyip tekrar dizip tekrar bu işlemi yaparak doldurdum içini. hem sağlam olması hem de düzgün görünmesi için bu gerekliydi.


ve işte minik kalbi olan sevimli bir çanta oldu. nedense bir figüre, desene ihtiyaç duyduğumda aklıma gelen ilk şey kalp çizmek oluyor. galiba çok kolay olduğundan. klişe ama sevimli :)

13 Eylül 2012 Perşembe

hani o saçlarına taç yaptığım çiçekler....

takip etmekten en çok hoşlandığım bloglar diy blogları. ben de kendi yapmaya bayılan bir insan olarak hepsini denemek istiyorum ve eğer etrafta gerekli malzeme mevcutsa beni kimse tutamaz. geçenlerde make my lemonade Frida'dan esinle böyle bir taç  yapmış.

gördüğümde anaanemde kalıyordum ve hemen kendisinin evinde çiçek avına çıktım. bütün yapma çiçeklerine bakıp gözüme kestirdiklerimi çıkardım. bu tarak tokadan vardı zaten. ve iğne iplik....



bunları uygun bir şekilde birbirine ve tarak tokaya dikerek birleştirdim.



tam bir yaz tacı oldu. böyle çok hafif bir elbise giyiyoruz. tercihen beyaz. ve bunu takıyoruz.

böyle basit diy projelerinin de ayrıca hastası olduğumu belirtmem lazım. hadi ben kaçtım...