7 Temmuz 2011 Perşembe

jean etek çantam

                                  

eteğim bu şekilde bi çan etekti. ancak yıllar yılı giydiğim bu eteğin içine artık girememeye başlayınca dedim ki ben bunu niye çanta yapmıyorum? sonra eteği ters çevirip resimdeki gibi işaretleyip işaretli yerlerden (tabi biraz dikiş payı bıraktıktan sonra) kestim ve diktim. daha doğrusu ananem dikti. malum kot olduğu için biraz sert o yüzden kalın bir iğneyle ve sıkı bir şekilde dikilmesi gerekiyor. aslında dikiş makinasında dikilirse -makinaların kalın kumaş ayarları iğneleri falan vardır- daha iyi olur. bi dikiş makinam bile yok be atam. haa bir de eteğin artan kısımlarından da istediğimiz boyda bir sap (bu ne be kulp mu desem?) dikip çantaya yan iç kısımlarından ekliyoruz.
    

bu sıralar bu şekilde bi fularımı kemer gibi geçirip önünü de fiyonk yaparak kullanıyorum. hem çantalara eşarp fular bağlama modasına da uyuyor. gerçi modaya uymak gibi bi kaygı gütmüyoruz hahah.





ya da bu şekilde bir fiyonk dikip çatal iğneyle önüne tutturabilirsiniz. fiyonkları ve pembeyi sevdiğimize göre sorun yok. ayrıca bu fiyonkun arkasına bi tel toka takıp saçımıza da takabiliriz. evet.


hem arkası da açık kalacağı için böylece ağzı lastikli, büzgülü çanta isteğimizi de tatmin etmiş oluruz. bu şekilde lastikli bi çantayı da MAVİ de görmüştüm.

valla benim arkadaşlarım çantama bayılıyo. :)

4 yorum:

  1. İşte yaratıcılık! Bir erkek olarak tek kelimeyle bayıldım! :)

    YanıtlaSil
  2. ayy teşekkür ederim. bloğumun ilk yorumu çok güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  3. kırmızı fiyonklu hali çok şirin,güle güle kullan :))

    YanıtlaSil
  4. beğenmene çok sevindim :)

    YanıtlaSil

sen de zırvala anasını satıyım!