23 Haziran 2012 Cumartesi

bebelere yaka

ve efsane geri döndü :)
bebe yaka bluzları çok beğeniyorum ama nedense fazla süslü oluyorlar. yani ben sade bir bluzda bebe yaka isterken sadece, hep fazla süslü şeyler çıktı karşıma ve kendi bebe yakamı kendim yaparım deyip sıradan bir tişört aldım.


tişörtün yakasını bir dosya üzerine işaretleyip etrafına istediğim yakayı çizdim.


sonra yaka kalıbını kesip kumaşın üzerine çizdim. sabunla çizim de güzel bir terzi yöntemi, yanlış olursa silebilirsin :)


kumaşın kalıbını da kesip tişörtün üstünde prova yaptm. tam oturuyor mu yakaya diye ve taşan kısımları düzeltip kalıba son halini verdim.


daha sonra üzerinde çalışılması gereken istatistik notlarımın üstünde simleme işlemini yaptım. önce tutkal sürüp üstüne bolca sim döktüm. aslında simler fazla dökülmesin diye üsüne bir kat bir şey sürmek lazım ama ben de yoktu. o yüzden tişörte dikilen son halinde sim tutmayan kısımlar olmadı değil.

vee yakayı tişörte dikiyoruz. ancak tişörtü giydikçe oramız buramız sim oluyor ve parlıyoruz adeta. işte dediğim gibi pasparlak yaka isteyen simlemeyi kuralına göre yapsın :)

hoşçakalın.

16 Haziran 2012 Cumartesi

masayı giymek

bir şeyi kesip biçip başka bir şeye dönüştürmeye bayıldığımı anlamanız için blogda biraz dolaşmanız yeterli. ama bu kadarını asla düşünemezdim.
the lizard quenn in bu postuna bayıldım.

1 Haziran 2012 Cuma

muallak

biliyorum çok oldu yazmayalı. önce vize girdi araya sonra da hiç postsuz finale bağladım :) şimdi de bir sürü şey birikti ama flaşım o kadar virüslü ki bilgisayarım açmıyor :( aslında ben de pek havamda değilim açıkçası. önümüzdeki hafta mezun oluyorum. peki ben neden mutlu değilim? belki de insan öğrenci değilken ne yapar hiç bilmiyorum. gerçi sınavlar böyle giderse en az bir yıl daha mezun olmayı tadamıycam gibi ama :) neyse muallakta takıldığım günlerdeyiz...
blogu tıklayanlarla aramızda bir bağ oluşuyor sanki. kendimi onlara borçlu hissediyorum. yaptıklarımın fotoğrafını çekip biriktiriyorum sizin için :) en kısa zamanda yayınlanacaklar. o zamana kadar beni affedin.
hoşçakalın.