27 Ocak 2012 Cuma

jean yelek mi dediniz?

geçen bi klipte jean yeleği olan bi abla gördüm. ay nası beğendim nası beğendim. dedim bi tane alsam ya. sonra vogue da bi kaç hoş model  gördüm ama fiyatların tabi maşşallahı var. o yüzden bu posta konu jean yeleğime kendi imkanlarımla sahip olmaya karar verdim.
hayır bu jean yelek dediğimiz şey jean montun kolları olmayanı değil mi allaasen?


işte buyrun o giymediğimiz jean montun fazlalıklarındandan kurtulduk bile.


montun tersini çevirdikten sonra biraz dikiş payı bırakıp kolları kestim. ancak genel dikiş hatlarına dokunmadan kestim ki sökükler olmasın.


sonra kestiğim yerleri içe büküp dikecektim ama kumaş jean olduğundan benim de o kadar kalın bi iğnem olmadığından ve son derece üşengeç olduğumdan içe büküp japonla yapıştırdım. o yüzden kumaşta yer yer japon yapıştırıcının oluşturduğu renk açılmaları oldu. yalnız güzel oldu böyle eskimiş bi hava verdi bu da :)


işte buyrun. şimdi bunu yaz gelince içine sadece siyah bi sütyenle giyecem deeermişim. yok lan bunu yapabilen cesur ve rocker ablalara seam olsun :) ben ancak beyaz tişörtlerimin üstüne giyerim bunu.
aslında böyle tek parça kürk yakalar oluyor ya. onu bunun yakasına bağlayıp kış için deneysel şeyler de yapılabilir yani.


bu iki kolla napılabilir? fikri olan var mı? :)

neyse diycem o ki; alın şu makası elinize korkmayın.